محل تبلیغات شما

آیا میدانید EFT چیست؟ ای اف تی یا Emotional Freedom Techniques (EFT) ضربه تراپی (درمانی) یکی از روش های جدید در زمینه آزادسازی احساسات و غلبه بر برخی بیماری های روان تنی مانند میگرن، درد کمر و معده و اختلالات ذهنی است. در سالهای اخیر از این روش بسیار استقبال شده است و با توجه به نداشتن عوارض همانند داروهای شیمیایی، استقبال از آن رو به افزایش است.

طبق این تعریف، سیستم انرژی در بدن ما بصورت دائم در حال حرکت و چرخش است و بوسیله این سیستم هوشمند، احساسات و انرژی همانند خود در تمام بدن ما در جریان است. هرگاه تحت یک واکنش ناگهانی مانند ترس، شوک عصبی و حادثه به سیستم عصبی بدن وارد شود، این کانال های جریان انرژی مسدود میشود. به مرور زمان با تجمع این احساسات، انواع بیماری ها و اختلالات پدید می آیند.

روش ای اف تی ریشه د طب سوزنی دارد ، بدین ترتیب که با اعمال فشار و ضربات ملایم که به نقاط خاص بدن میشود، آزادسازی احساسات در مراکز تجمع انرژی و احساسات بد رخ میدهد و سیستم جریان انرژی بدن فرصتی دوباره میابد تا به عملکرد طبیعی خود بازگردد.

روش ای افتی برای اولین بار در دهه 90 میلادی توسط گری کریک به دنیا معرفی شد اما در سالهای قبل از آن نیز افراد دیگری مانند کالاهان به آن پی برده بودند اما گری کریک را میتوان مبدع ای اف تی کنونی نامید. نکته جالب در مورد او این است که او پزشک نیست اما در این زمینه از معروفیت بالایی برخوردار است. در این روش از دو علم روانکاوی و طب سوزنی استفاده میشود تا علاوه بر مشخص کردن ریشه مراجعه کنندگان، به آزادسازی احساسات و درمان بیماری هایی که زمینه عصبی دارند نیز پرداخته شود.

 

جالب است بدانید ای اف تی در درمان سربازان جنگی مبتلا به استرس با موفقیت انجام شده است و از آن پس در تمام دنیا به روش سریع بهبود ترس و اضطراب معرف شده است. همچنین طبق آزمایشی که بر روی سربازان مبتلا به PTSD انجام گرفت، نتایج بهتری را نسبت به روش های دیگر کسب کرده اند.

در سال 2016 نیز آزمایشی در موسسه علوم ذهنی لندن انجام گرفت که میزان تاثیر تکنیک eft در مقایسه با سایر روش های ذهنی را در مورد درمان اضطراب بررسی کرده و متوجه شدند 30 درصد عملکرد بهتری نسبت به سایر روش های کاهش اضطراب دارد.

 

آیا تکنیک های ای اف تی موثر هستند؟

ئی اف تی را روشی مکمل برای متعادل کردن سیستم انرژی بدن میدانند و از این روش کم خطر برای انواع بیماری ها استفاده میکنند اما باید توجه داشت هر روشی چهارچوب خود را دارد و دارای محدودیت هایی نیز است. قبل از اینکه ببینیم EFT چیست و چه کاربردهایی دارد، باید یک مسئله را روشن کنیم. در بسیاری از مقالاتی که در زمینه ضربه درمانی هستند گاها مشاهده میکنیم که وعده درمان بیماری های سختی مانند سرطان، دیابت، ام اس و. را میدهند در صورتی که محققان و مدرسان این رشته هیچگاه به این صراحت و قطعیت از قدرت این روش حرفی به میان نمی آورند.

باید بدانیم روشهایی مانند ای اف تی به عنوان یک روش مکمل در کنار درمان اصلی استفاده میشوند و نه بعنوان درمان اصلی. ای اف تی کمک می کند روحیه و احساسات فرد بازیابی شود و آثار روحی مخرب او تسکین یابد اما اگر فکر میکنید با انجام تکنیک های ای اف تی میتوانید تمام مشکلات و بیماری ها را رفع کنید باید گویم نیاز به بازنگری در افکار خود دارید. در ادامه به برخی ار کاربردها و نحوه انجام eft خواهیم پرداخت.

انجام مراحل تپینگ

ذکر این نکته ضرری است که احساسات بد در ناخودآگاه ما کد گذاری شده اند و باید مقاومت های ناخودآگاه را حذف کنیم تا نتیجه دلخواه را کسب کنیم. قبل از اجرای تمرین متذکر میشویم گاهی در حین تمرین حال فرد دگرگون میشود و شاید با گریه خود را تخلیه کند که این امر طبیعی است. پس باید بدانید طبق فلسفا eft پشت هر یک از بیماری های ما یک احساسات حل نشده و عصبی وجود دارد که باید به آن پرداخت.

مرحله اول: مشخص کردن مشکل

در این مرحله ابتدا باید یک مسئله که سالهاست در روند زندگی شما اختلال ایجاد کرده را مشخص کنید. این اختلال میتواند میگرن، درد معده، ترس، وسواس، اعتیاد و. باشد. این کار را می توانید در حضور مربی نیز انجام دهید و او با پرسیدن چند سئوال بصورت مشاوره ای توانایی یافتن مشکل شما را خواهد داشت.

اگر فکر میکنید حال خوبی ندارید و انگیزه حرکت به سمت هدف را ندارید، این مربطو به سطح روحیه و انگیزه شما میشود. بنابراین فارغ از محل درد باید به موضوع به درستی اشاره شود.

مرحله دوم: شدت سنجی

در این مرحله باتوجه به شدت درد و یا احساسات بدی مانند ترس و اضطراب، به آن نمره دهید. بطور مثال مقیاسی بین 0 تا 10 را مشخص کنید. 0 کمترین میزان شدت است و 10 بیشترین میزان. دلیل این کار آن است که پس از تمرین تپینگ میزان موفقیت تمرین و اثرگذاری آن مشخص گردد.

مرحله سوم: ساخت جملات تپینگ

این مرحله یکی از مهمترین مراحل eft است زیرا باید بدانیم دقیقا از چه دیالوگی برای نشان دادن احاسات و حال خود استفاده کنیم. در دوره های آموزش eft بطور مفصل به این مرحله پرداخته میشود زیرا باور بر این است تا زمانی که نتوانیم احساسات ناخوب خود را مشخص کنیم، ارتباط ما با ناخودآگاه و سیستم هوشمند بدن قطع می گردد.

جملات را بصورت زیر بیان کنید تا در مرحله بعد بتوانید قسمت مثبت و درمان آنرا ارائه کنید. شاید برای شما جالب باشد که چرا عمدا باید مشکلات را بارها بیان کنیم و به آنها بپردازیم در صورتی که در بسیاری از روش های دیگر اصرا میشود از گفتن مشکلات و احساسات منفی خودداری شود و فقط به مثبت ها پرداخته شود اما در eft عمدا به احساسات بد و مشکلات پرداخته میشود تا از حالت مخفی بودن و سرکوب شدن احساسات خارج شود.

 

 

فرض کنید یک توپ پرباد را زیر آب نگه داشته اید. تا چه زمان میتوانید این کار را انجام دهید؟ سرانجام دست شما خسته شده و توب به بالای آب می آید. افکار و احساسات بد ما نیز همانند آن توپ هستند و در صورت نادیده گرفته شدن و انکار آنها، روزی خود را بصورت یک بیماری نشان میدهند.

جملات خود را با این عنوان شروع کنید: باوجود اینکه مشکل را دارم اما خودم ار دوست دارم و به خودم احترام می گذارم. یا میتوانید بگویید :باوجود اینکه مشکل را دارم عمیقا خودم ار می پذیرم.

باوجود اینکه اضطراب و استرس دارم ، خودم را می پذیرم و به خودم احترام می گذارم.

باوجود اینکه احساس خشم و تنفر دارم، خودم را کاملا می پذیرم.

باوجود اینکه ولع زیادی برای کشیدن سیگار دارم، اما خودم را دوست دارم و به خودم احترام می گذارم.

همان‌طور که دیدید، می‌توانید قسمت اول جمله را باتوجه به مشکل‌ خاص خودتان تغییر بدهید، اما دقت داشته باشید که فقط باید به مشکل خودتان اشاره کنید و نه مشکل کسی دیگر. برای اینکه از پریشانی حاصل از مشکلات‌تان خلاص شوید، باید حس فقط خودتان را مشخص کنید. برای مثال به‌جای بااینکه مادرم مریض است، عمیقا و کاملا خودم را می‌پذیرم»، بهتر است بگویید: بااینکه به‌خاطر مریضی مادرم ناراحتم، عمیقا و کاملا خودم را می‌پذیرم».

مهم نیست که این جملات را باور دارید یا نه، بلکه فقط باید بیان‌شان کنید. اگر طرز بیان‌تان با احساس و تأکید همراه باشد، بهتر است؛ اما اگر عادی هم بگویید کفایت می‌کند. ضمنا بهتر است که جمله‌تان را با صدای بلند ادا کنید، اما اگر به هر دلیلی ترجیح می‌دهید که زیرلب زمزمه کنید، هم اشکالی ندارد.

اما این جملات چه هدفی را دنبال می‌کنند؟ ای اف تی» اختلال در سیستم انرژی بدن را نتیجه‌ی هیجانات منفی می‌داند. این هیجانات منفی وقتی ایجاد می‌شوند که درگیر افکار یا شرایطی خاص باشید. این اشتغال فکری در سیستم انرژی بدن اختلال ایجاد می‌کند، اما در نبودش همه چیز طبیعی خواهد بود. برای نمونه کسی که از چیزی مثل ارتفاع می‌ترسد، حین خواندن ستون طنز رومه خبری از ترسش نیست، چون به آن فکر نمی‌کند. اما تنها زمانی می‌توانید سیستم انرژی‌ مختل‌شده‌ی بدن‌تان را به تعادل بازگردانید که روی مشکل به‌وجودآورنده‌ی این اختلال تمرکز کنید. اگر روی مشکل خاصی که سیستم انرژی بدن‌تان را مختل کرده است متمرکز نشوید، ای اف تی» اثر نخواهد کرد.

مرحله چهارم: انجام تپینگ و ضربه درمانی

بدن انسان دارای 9 نقطه مریدین است که با ضربه زدن به آنها میتوان عمل آزادسازی احساسات را انجام داد. ما در مجموع دارای 12 نقطه تپینگ هستیم که بصورت متقارن در بدم ما قرار دارد. حال که دیالوگ های قسمت اول را آموختید بریم سراغ انجام روش. در شکل زیر نقاط مختلف مریدین مشخص شده است.

نقاطی که باید تپینگ بر روی آن انجام گیرد شامل زیر است:

گوشه ابرو
زیر بینی
زیر چشم
ابتدای استخوان ترقوه
چانه
زیر بغل (دنده)
قسمت بیرونی ماهک ناخن انگشتان دست
قسمت کناری دست . کاراته

منبع: آموزش ای اف تی

آموزش مراحل انجام تکنیک EFT ضربه درمانی

کارگاه شفای ذهن با تکنیک nlp

کارگاه مقدماتی دوره NLP در شیراز

احساسات ,روش ,های ,انجام ,اف ,ای ,اف تی ,ای اف ,است که ,باوجود اینکه ,روش های ,پذیرم باوجود اینکه

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

وبلاگ دفاعی